Månadsbrev Maj 2019

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fondens avkastning var -1,11% i maj, ett starkt resultat för en globalt diversifierad aktiefond. Fondens jämförelseindex avkastade -6,76% i maj medan avkastningen för Dow Jones US Select Aerospace & Defence Total Return Index var -3,59%.

Sedan start har fonden slagit jämförelseindex med 2,8% och Dow Jones US Select Aerospace & Defense Total Return Index med över 5%. Fondens utveckling styrker vårt argument att en aktivt förvaltad försvars– och säkerhets fond kan hjälpa bidra till en mer motståndskraftig portfölj, vilket nu visat sig i ett tuffare börsklimat.

I allmänhet var aktiekurserna för försvarssektorn starka under maj månad. Harris Corporation och L3 Technologies var upp med mer än 10%. Företagen kommer fusioneras senare i år och den starka kursutvecklingen är en indikation på att marknaden ser positivt på fusionen. Booz Allen Hamilton, Northrop Grumman och Lockheed Martin bidrog positivt och utgör en del av portföljens större innehav. CACI, Leidos och SAIC hade också en positiv avkastning under maj.

Bolag med sämre utveckling under månaden var Symantec, Dassault Aviation, Textron, Saab och Hewlett Packard. Symantec har haft det svårt under en period, och efter ett sämre Q4-resultat sa bolagets vd upp sig. Bolaget är fundamentalt starkt vilket bör hjälpa mot en kortfristigt prispress.

Carbon Black, som togs in i fonden under april, var upp nästan 10% i maj. Carbon Black representerar nästa generations cybersäkerhetsföretag. Bolaget har en intressant inriktning och har stor potential och passar väl in i fonden som en mindre allokering.

Fonden finns på Nordnet, MFEX, Nord Fondkommission, fondmarknaden.se, Strukturinvest och maxfonder.se.

More to explore

Ukraine

Månadskommentar – januari 2023

Vilken start vi fått på börsåret 2023 och positiv avkastning brett sett över flera tillgångsklasser. Det har varit risk on och risktagande